جامعه شناسی خودمانی اولین کتابی هست که در زمینه “جامعه شناسی ایران” مطالعه کردم. کتابی که در دسته کتاب های “ما چگونه ایم و چه ویژگی هایی داریم” نوشته شده و نویسنده ادعا می کند متخصص جامعه شناسی نیست و صرفا بر اساس شواهد تاریخی به بررسی جامعه ایران پرداخته است.
ویژگی مهم این کتاب این هست که به دلیل بررسی تاریخی که در آن انجام شده، واقعیات جالبی را روشن میکند (که البته فکر میکنم به بسیاری از این موارد قبلا واقف بودیم!)
نویسنده: حسن نراقی.
تعداد صفحات: 161.
فرمت فایل: PDF و MP3.
حجم فایل: 83.9 مگابایت.
نوبت چاپ: 11.
.
این کتاب در واقع آیینه ی تمام نمای ما ایرانی ها از جمله: بیگانگی با تاریخ، ظاهرسازی، ریاکاری، قانون گریزی، احساساتی بودن، شعارزدگی، همه چیزدانی و... است! صفاتی که هر روز آنها را در اجتماع می بینیم و گاه خود نیز از عمل کنندگانِ آن هستیم.
.
نویسنده، این صفات را بیماری می داند که برای معالجه ی آنان ابتدا باید از بیمار بودنِ خود آگاه شویم و به آنها اعتراف کنیم و سپس برای علاج و اصلاح آن اقدام کنیم.
.
نویسنده سپس با لحنی خودمانی و صادقانه با خواننده ی خود صحبت می کند و به بیان دردها و عقب ماندگی ها گاه با ریشه ی تاریخی و چند بیت شعر و بر محور شعار «از ماست که بر ماست» پرداخته و درمان را به عهده ی خودمان گذاشته است.