دانلود رایگان pdf کتاب کتاب خواص الحیوان
رساله در خصوص خواص و ویژگی های حیوانات
این کتاب در سایت های دیگر بین 5000 تا 10 هزار تومن به فروش می رسد. اما شما می توانید کاملا رایگان از سایت مشهد نارنجی دانلود نمایید
کتاب خواص الحیوان به دستور شاه عباس به فارسی ترجمه و طی چند سال گذشته تاکنون… توسط راقم این سطور تصحیح، شرح و تعلیق برآن افزوده شده است.
معرفی مولف وشرح محتوای کتاب
ابوالبقا کمال الدین دمیری (808-742 هـ.ق ) ,جانور شناس مشهوری بوده است.
او در مقام یک فقیه معروف شافعی ،« النجم الوهّان فی شرح المنهاج » را در 4 جلد نوشت که تفسیری بر« منهاج الطّالبین » – دستور العمل فقه شافعی توسط نویری – بود ، هم چنین در حدیث ، تفسیر پنج جلدی « الدّیباجه » را در زمینه ی « سنن ابن ماجد » نوشت.
کتاب « حیاه الحیوان الکبری » یا همان خواص الحیوان اثر معروف او در جانور شناسی است 0 کتاب جامعی است در زمینه زندگی حیوانات، رفتارشناسی حیوانات و داستانهایی درباره آنها ، که در واقع یک دائره المعارف حجیم فرا جانوری است و به تعداد زیادی از حیوانات ، به صورت الفبایی ، می پردازد . این مقالات از لحاظ حجم متفاوتند .
او همچنین در کتاب خواص الحیوان به بررسی برخی از حیوانات می پردازد . این مقالات از لحاظ حجم متفاوتند .برخی مانند یک رساله ی کامل ، طولانی است و برخی به چند خط محدود می شود . زیر هر مقاله ، اطلاعات به این ترتیب داده شده است :
1- نام حیوان از نظر لغوی و رفتار او در محیط و.. .. .
2- توصیف رفتاری حیوانات در زیستگاه خود.
3- آداب ورسوم در رابطه با حیوانات .
4- سوالهای شرعی و استفاده مشروع و نا مشرع از اجزای مختلف حیوانات حرام گوشت برای غذا و اهداف دیگر .
5- ضرب المثلهای مربوط به حیوانات
6- خواص پزشکی و درمانی اجزای مختلف حیوانات .
7- پنهان سازی و تلاش حیوانات برای دفع و فرار از خطر ها .
8- تعبیر خواب ؛ یعنی اگر آن حیوان در خواب دیده شود ، چه تعبیری دارد .
9- اثر دمّیری محبوبیت زیادی یافت و در قاهره و انگلستان بارها به چاپ رسید .
محمد بن موسی بن عیسی بن علی دمیری در سال 742 هـ. ق در قاهره متولد شد . او نزد فقیه بزرگ شافعی ، سبکی ، و معلمان دیگر آموزش دید و در فقه ، حدیث ، تفسیر قرآن و ادبیات دانش کسب کرد . وی بعد از آن در الأزهر به معلمی پرداخت و مطالعات وسیعی را در زمینه ی جانوران انجام داد . او بعد از عمری تعلیم و تدریس در سال 808 هـ .ق از دنیا رفت و در قبرستان صوفی ، در کنار «جامع سعید السداء» دفن شد